تمپر قهوه چیست و تمپ کردن قهوه چگونه است؟

شاید درباره تمپ کردن قهوه (Tamping Coffee) شنیده و یا تمپر قهوه (Coffee Tamper) را در جاهای مختلف دیده باشید اما با ویژگی ها و مشخصات مرتبط با آن آشنایی کافی نداشته باشید. در این مقاله تصمیم داریم تا شما را بیشتر با این مفاهیم آشنا نماییم.

در گذشته بر این باور بودند که برای دم کردن قهوه، باید با فشاری در حدود 30 پوند آن را فشرده کرد. برای رسیدن به این فشار و فشردن مداوم قهوه به نیروی مکانیکی بسیار زیادی لازم است. اما امروز بر این باورند که حدود 15 پوند فشار برای فشرده‌سازی مناسب قهوه کافی است. به این فرآیند فشرده کردن قهوه تمپ کردن می‌گویند.

تمپ کردن در واقع فشرده‌سازی پودر قهوه در داخل پرتافیلتر (Portafilter) دستگاه اسپرسوساز (Espresso Machine) است. با این کار باریستا (Barista) حجم قهوه کاهش یافته و متراکم خواهد شد. بعد از این کار مقداری آب با دمای جوش و فشار بسیار بالا از داخل قهوه رد شده تا نوشیدنی دلخواه شما آماده گردد.

تمپر قهوه چیست؟

برای این که بتوانید یک اسپرسو لذت‌بخش درست کنید به یک تمپر نیاز دارید. در واقع تمپر همان وسیله‌ای است که با استفاده از آن کار فشرده‌سازی قهوه انجام می‌گیرد. برای استفاده از تمپر باید ابتدا قهوه پودر شده را در داخل پرتافیلتر ریخته و سپس آن را فشار دهید.

وسیله‌ای کوچک از جنس پلاستیک و یا استیل ضد زنگ است که کار فشرده شدن قهوه در داخل پرتافیلتر به کمک آن انجام می‌شود. اگرچه از نظر وزن پلاستیک از استیل سبک‌تر است، اما باریستاهای حرفه‌ای مدل استیل را پیشنهاد می‌کنند. تمپرها اهرمی نیز وجود دارند که آن‌ها را می‌توان بیشتر در کافی‌شاپ‌ها که به صورت روزانه اسپرسو را تهیه می‌کنند، یافت.

در هنگام فشردن قهوه توسط تمپر، باید مچ دست شما به صورت مستقیم قرار گرفته و آرنج شما در حالت زاویه 90 درجه باشد تا نیروی لازم به قهوه وارد شده و کار تمپ کردن (Tampering) شما نیز به نحوه احسن نیز انجام گیرد.

اندازه قطر پرتافیلتر در دستگاه‎های مختلف با همدیگر متفاوت است، پس می‌توان گفت اندازه تمپر نیز متفاوت خواهد بود. اندازه تمپر را بیشتر 58 میلی‌متر می‌سازند تا در بیشتر دستگاه‌ها قابل استفاده باشد. قطر خارجی آن با اندازه قطر خارجی پرتافیلتر باید برابر باشد تا بتوان تمپ کردن را به بهترین صورت انجام داد.

باید تمپر را به درستی در داخل پرتافیلتر قرار دهید تا قهوه به صورت یکدست فشرده شود. همچنین نیروی وارد شده از طرف شما باید به صورت یکسان وارد گردد. اما در هنگام خرید تمپر باید چه نکاتی را در نظر داشت؟

اندازه یا قطر تمپر

اندازه Tamper معمولاً از 48 تا 58 میلی‌متر متفاوت است. اکثر برندها از تمپر سایز 58 برای دستگاه‌های اسپرسوساز خود استفاده می‌کنند. برای خرید تمپر متناسب با دستگاه خود حتماً راهنمای دستگاه را مطالعه کنید.

وزن تمپر

برای این که تمپر کارایی لازم را داشته و قهوه را به صورت متناسب فشرده کند باید وزنی معادل یک  تا دو پوند داشته باشد. براساس تجربه‌ی باریستاهای حرفه‌ای یک تمپر با وزن حدود یک پوند می‌تواند بهترین انتخاب باشد. همیشه راحت‌تر بودن را در نظر داشته باشید و به دنبال چیزی سنگین نباشید.

برچسب‌ ها :

1 دیدگاه

  1. Nikeimmug 3 نوامبر 2024 پاسخ

    darkmarket 2024 dark web websites darknet market list

دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.