دیگس کردن قهوه چیست؟ زمانی که قهوه تازه برشته شده یا رست شده از دستگاه رست قهوه بیرون می آید، حاوی گاز های کربن دی اکسید (CO2) می باشد که به خارج شدن این گاز های کربن دی اکسید، دیگس می گویند.
گاز خارج شده از طریق دیگس قهوه (coffee degassing) یکی از گاز های خطرناکی می باشد که اصلا برای بدن مناسب نیست و زمانی که قهوه به تازگی رست شده باید صبرکرد تا گاز کربن دی اکسید آن خارج شود.
قهوه تازه تر همیشه بهتر است، فکر نمیکنیم که کسی مخالف این موضوع باشد، درست است؟ خب، بله… اما همچنین خیر…! با این وجود که هیچ کسی تمایل ندارد تا یک قهوه مانده و کم رنگ و بو را بنوشد، دمآوری قهوه درست پس از رست کردن میتواند نتیجهای نا امید کننده به همراه داشته باشد و این موضوع بخاطر دی گس قهوه است.
به هر روی اگر شما رستر (Roaster) و یا بروئر (Brewer) باشید، بهتر است تا درباره این موضوع بهتر بدانید. به همین دلیل نیاز است تا موضوع دیگس قهوه را مورد واکاوی قرار بدهیم.
در ادامه با سایت فروشگاه قهوه کافی استور همراه باشید تا بیشتر در رابطه با چیستی و چگونگی ایجاد دیگس قهوه، تلخی قهوه به صورت غیر عادی نشانه چیست؟ پروسس های قهوه، اجزای گلاس قهوه، رست قهوه چیست؟ چگونه دیگس وارد قهوه می شود؟ چرا دیگس مهم است و… توضیح دهیم.
چرا کربن دی اکسید در قهوه وجود دارد؟
در زمان رست کردن، دانه های قهوه تحت تعداد متنوعی از واکنشهای شیمیایی قرار میگیرند. کربوهیدرات های پیچیده شکسته شده و به مولکول های کوچکتری تقسیم میشوند. پس از آن دانه ها شروع به برشته شدن میکنند و میزان زیادی از بخار آب و کربن دیاکسید ایجاد میگردد.
زمانیکه صدای اولین ترک (First Crack) شنیده میشود، در واقع لحظهای است که بخار ایجاد شده درون دانه به آن حد از فشار رسیده است که نیرو کافی برای شکستن دیواره دانه و خروج از آن را پیدا کرده است. به همین منوال خروج گاز همزمان با رست ادامه مییابد.